tiistai 12. elokuuta 2014

WDS2014 -näyttelyssä

Viime perjantaina otettiin Sandran ja koirien kanssa suunnaksi Helsinki ja maailman voittaja -näyttelyt. Viime tingassa saatiin vielä luxus majoitus pohjois-haagasta ihan täyshoitona, kun Emilia lupasi meidät majoittaa.. ja ruokkia.. ja kuskata.. ja olla meidän kampaajana.. Kiitos Emilia vielä tuhannesti <3 Enää tulevaisuudessa ei edes harkita mitään karavaanaritouhuja..

Perjantaina illalla siis saavuttiin helsinkiin. Lauantaina aamusta suunnattiin messariin kun bordereitten nartut alkoi 12.15. Hosulin kehä oli ohi ehkä kahden-kolmen maissa. Hosuli esiintyi tosi hienosti ja oli meidän mielestä näyttelyn kaunein borderi.. tuomarin mielestä Hosuli oli erittäin hyvä. Mosse oli jo lauantaina mukana kannustamassa ja totuttelemassa hälinään. Alkuun se käyttäytyi vähän huonosti mutta kun ostin sille sen toivoman lelun niin johan muuttui ääni kellossa. Kaikille vastaantuleville koirille se heilutteli häntäänsä eikä mörissyt enää kellekkään. Ihmisiä myös moikkaili tosi avoimesti!



Hosulin kehän jälkeen tehtiin tosiaan pikainen kartoitus kaikista myyntikojuista ja ihan vähän shoppailtiin. Päätettiin kuitenkin että vasta sunnuntaina Mossen kehän jälkeen shoppaillaan niin että lompakko itkee.

Lauantaina iltapäivällä saatiin Emilian luo vielä lisää näyttelymajoittujia kun Emilian sisko Fanni tuli 7kk ikäisen austraalianpaimenkoiran, Siirin kanssa. Mosse ja Siiri olikin sitten niinkuin luodut toisilleen ja painit ja leikit ei ottaneet loppuakseen ollenkaan. Molemmat oli ihan onnesta soikeina ja karvat toistensa kuolassa. Yöksi oli pakko erottaa ne eri huoneisiin, ei siitä muuten olisi loppua tullut.





Sunnuntai-aamuna Fanni, Emilia ja Siiri lähti messariin niin aikaisin että me jäätiin Santun kanssa vielä nukkumaan. Heräiltiin sitten 10 aikoihin ja mentiin perässä. Siiri oli ollut hienosti VSP pentu!

Mosse kehä alkoi tasan 14.00 eikä minuuttiakaan yli. Tuomari oli ilmeisesti ollut nopea sillä edellinen rotu oli arvosteltu loppuu puolitoista tuntia etuajassa. No hyvä ettei tarvinnut odotella yhtään ylimääräistä, se odottelu kun on noiden näyttelyiden tympein juttu. Ja jännitys. Taas mua jännitti vaikka mitään tavoitteita ei ollut. Se on ihan kamalaa! No onneksi jännitys vihdoin loppui kun päästiin astelemaan kehään. Tuomari oli mukava ja Mosse esiintyi nätisti. Mosse oli koko kehän ajan iloinen ja antoi tuomarin kopeloida ja laskea hampaat. Mosse jaksoi myös seistä niin nätisti että mun sydän meinaa aivan pakahtua. Eikä oltu edes harjoteltu yhtään! Sillä lelulla joka lauantaina ostettiin, oli varmaan jotain taikavoimia!

hampaiden laskentaa

haha miten keskittynyt ilme mulla :D


Tuomari tykkäsi Mossesta, mutta selkälinjaa kävi erikseen vielä kokeilemassa. Tiesin mä etukäteen että se ei oo aivan kunnossa. Hieroja sanoi pari kk sitten että siellä on joku nikama vähän väärässä asennossa ja että kokeillaan hieromalla saada se oikenemaan. Ei saatu joten nyt olis sitten varattava osteopaatti.

Mitään muuta huonoa sanottavaa tuomarilla ei ollut, pitkin hampain se antoi EHn. Siihen mä olin tyytyväinen sillä tiesin tuon selän.

Tässä taitaa karvakin korostaa selän virhettä mutta kyllä se osteopaattia vaatii


Tuomarin oli siis Liettualainen Ramune Kazlauskaite ja arvostelu kuului näin:
"Oikean kokoinen ja tasapainoinen, hyvä luusto, tyypillinen pää, tummat silmät, riittävän tasapainoinen ylälinja, erittäin hyvä rintakehä ja kulmaukset, vapaat liikkeet, hieman ahdas takaa, oikenlainen turkki ja väri."

Kaikki länderit oli tosi kauniita ja komeita ja kaikki osasi käyttäytyä! 21 länderiä saatiin samaan ryhmäkuvaan eikä kukaan kiukutellut vieruskavereille, kyllä sai olla ylpeä!

Tässä vielä ländereiden tulokset:

ROP&CACIB&MV-14 - Popeda
VSP&CACIB&MV-14 - Ruotsalainen narttu jonka nimeä en muista
ROP VETERAANI&MVV-14 - Brasse
VSP VETERAANI&MVV-14 - Carolina
Juniori MV-14 - Rock'n Roll (Naftan siskon poika <3)
Juniori MV-14 - En muista taas nimeä mutta saksalainen
ROP kasvattaja - Cierimon (Meidän Naftan kasvattaja <3)
ROP pari- Laikka ja Ballerina

Näyttelyiden jälkeen lähdettiin sitten syömään ja shoppailemaan. Mukaan tarttui paljon lahjoja meidän pojille, sillä molempien synttärit häämöttää edessä!
Nafta saa synttärilahjaksi monitoimipallon, jota voi potkia, heitellä ja se vieläpä kelluu vedessä. Mosse saa lahjaksi vinkuvan suklaadonitsin joka oli kyllä maailman söpöin koiranlelu <3 Sandran kanssa ostettiin puoliksi doboiluun tasapainotyyny ja 4x puolipallot. Ostin pojille myös plaqueoffia (siihen oli tosi hyvä tarjous) ja biomax+msm -tabletteja. Niin ja herkkuja tietenkin!

Oltiin kyllä kaikki aika väsyksissä viikonlopun jälkeen. Päätettiin kuitenkin ettei jäädä enää yöksi vaan ajellaan iltaa vasten kotiin. Olihan se kyllä ihana herätä maanantaina omasta sängystä.
Meillä oli kyllä taas tosi onnistunut ja mukava reissu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti