keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Kulkuset kuuseen

Naftan pallit on pian entiset. Eilen Nafta pissasi yhtäkkiä sänkyyn, ihan varoittamatta, jalkaa nostamatta, kyykkymättä, seisoi vain ja pissaa tuli. Saken kanssa diagnosoitiin eturauhasvaivaksi. Aamulla soitin lääkäriin ja saatiin aika samalle päivälle. MaiVet seinäjoella on kyllä ykköspaikka. Jos on hätä, sinne pääsee.

Päivällä tehtiin poikien kanssa takapihalla lumitöitä Naftan rakon täyttämiseksi, koska epäilin että rakko ja eturauhanen ultrataan. Niin tehtiinkin. Rakossa ei näkynyt enää juurikaan virtsakiviä, vain vähän sakkaa pohjalla. JES! Ruokavaliota jatketaan silti vielä, mutta nyt uskallan ehkä välillä antaa makupalana juustonpalan tai lisätä ruokaan jotain vähänpuriinista makua tuomaan. Lääkäri heilutteli ja paineli Naftan massua jotta virtsarakko heiluisi ultrakuvassa. Kävikin niin että Nafta pissasi sitten eläinlääkärin päälle, oli se rakko sen verran täyttynyt lumitöitä tehdessä eikä poika jaksanut pidätellä. Se oli niinkuin pienet poikavauvat kun pissaavat äitien ja neuvolatätien päälle. Pidätysvaikeuksista siirryttiin sitten eturauhasen tutkimiseen. Se oli "muhkean" kokoinen. Pissanäytteessä ei ollut muuta poikkeavaa kuin PALJON siittiöitä, joka sekin viittaa eturauhasen rauhattomaan toimintaan.

Rauhanen tutkittiin vielä käsipelillä ja tuntui kuulemma isolta. Näinhän me ennustettiin, joten olin jo varautunut siihen että lääkäri ehdottaa pallien poistoa. Kyllä se sanoi että voidaan hormonilääkettäkin vielä koittaa, mutta mitä turhia. Ei se auttanut viimeksikään, miksi auttaisi nytkään? Lääkkeen valmistaja lupaa vaikutusajan olevan puolesta vuodesta eteenpäin, Naftan eturauhanen rauhoittui kolmeksi kuuksi. Lääkäri sanoi että se on niin lujaa tekoa ettei vähästä hätkähdä. Päädyttiin sitten kastraatioon. Loppuvat ikävät vaivat. Ja saattaa Naftalla olla kipujakin, selkä varsinkin näyttää vähän jäykältä. Viikon verran saa Nafta nauttia miehuudestaan.

Vähän mua jännittää. Jännittää itse leikkaus, taidan mennä paikan päälle katsomaan. Jännittää nukutus, kun tuota ei ole ikinä nukutettu. Jännittää miten kastraatio vaikuttaa luonteeseen, parhaassa tapauksessa positiivisesti tai ei mitenkään, mutta saattaahan tuosta tulla aivan lapanenkin. Kun nyt ei liikaa rauhoittuisi, Mosse saa huolehtia Naftan villitsemisestä. Jännittää meneekö räyhähommat huonommaksi. Tai paremmaksi. Outoa ettei sitä pian enää kiinnosta tytöt. Ehkä. Saattaahan ne leikattujakin kiinnostaa. Mistä sitä tietää.

No, parempi kuitenkin näin. Koira on vielä nuori ja eturauhanen saattaisi temppuilla vielä vaikka kuinka. Päästään ainakin niistä vaivoista. Ja naapurin narttukoirien juoksut.. ei tarvitse Naftan enää paastoilla ainakaan siitä syystä. Saattaahan tuosta tulla ahnekkin. Toivottavasti edes vähän.

2 kommenttia:

  1. Hihhii, vähän samoissa aihepiireissä pyöritään blogeissamme! :) Mutta tuo on hyvä juttu, ja mikä tärkeintä, hyvä kun pystytään hoitamaan! Killiä ainakin tytöt kiinnostaa vaikka sterilisaatiosta on kulunut kohta kuusi vuotta...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta! :) Toivotaan että Naftakin jaksaa vielä innostua tytöistä, on se niin suloonen ku yrittää oikeen kosiskella ja olla herrasmies!

      Poista